SPORTGENEESKUNDIG CENTRUM DEN HAAG

Het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag is opgericht door dokter Verstappen en is gevestigd in het gezondheidscentrum Sweelinckplein te Den Haag.

Dokter Verstappen is jaren de teamarts van het Nederlands elftal hockey heren geweest.

Ook is hij als medisch begeleider actief geweest bij diverse olympische spelen (Nagano 1998, Sydney 2000, Beiijng 2008, Londen 2012, Sochii 2014, Rio 2016 en Tokyo 2020).

Dokter Verstappen was huisarts en chef-arts van TeamNL (Nederlandse Olympische ploeg) Tokyo 2020.

Momenteel is hij medisch manager van de wielerploeg Team Jumbo-Visma en is lid van de medische staf van het Nederlands Dans Theater.

Daarnaast is Dokter Verstappen senior advisor van de medische staf van TeamNL en High Performance partner van TeamNL. De medische staf van TeamNL is verantwoordelijk voor kwalitatief hoogwaardige medische begeleiding van alle topsporters en talenten in Nederland.

Het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag is onder leiding van dokter Verstappen uitgegroeid tot een toonaangevend Sportmedisch Centrum in Nederland en maak deel uit van Topsport Metropool (voorheen Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) metropool Den Haag - Rotterdam - Dordrecht).

Maar niet alleen topsporters kunnen terecht bij het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag.

Iedereen, ongeacht niveau of leeftijd, is welkom.

Sportgeneeskundig Centrum Den Haag biedt sportmedische kennis aan een breed sportpubliek en is de aangewezen plek voor alle sportgeneeskundige vragen en problemen.

Sportgeneeskundig Centrum Den Haag is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van aandoeningen van het houdings- bewegingsapparaat.

Er wordt landelijke samengewerkt met een netwerk van topspecialisten Zo zijn er sportartsen, orthopedisch chirurgen, sportfysiotherapeuten, manueel therapeuten, inspanningsfysiologen en sport diëtisten verbonden aan het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag.


Bij het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag kunt u terecht voor:
Diagnostiek en behandeling van sportblessures

Niets is voor een sporter zo vervelend als gehinderd worden door een blessure.

Snelle diagnoses en een deskundige behandeling bieden dan uitkomst.

Bij het Sportgeneeskundig Centrum kunt u terecht met vragen over acute en chronische sportblessures.

De arts zal een diagnose en in overleg een behandelplan opstellen.

Vaak gebeurt dit multi-disciplinair met de fysiotherapeut. Overleg met, of verwijzing naar een medisch specialist is mogelijk.

Health Checks / Preventief Sportmedisch Onderzoek

Preventief Sportmedisch Onderzoek heeft de volgende doelen; monitoring van gezondheid, meten en bevorderen van de fysieke conditie, voorkomen van gezondheidsproblemen en advisering, waarbij het streven is om via leefstijlbeïnvloeding de gezondheidstoestand te verbeteren.

Het Preventief Sportmedisch Onderzoek gericht op het in kaart brengen van de algemene gezondheidstoestand en is van belang om gezondheidsbedreigende factoren in een vroeg stadium op te sporen, maar ook om deze te voorkomen.

Er is speciale aandacht voor de relatie tussen gevonden afwijkingen, risicofactoren en eet- en leefgewoonten en er worden gerichte en haalbare (leefstijl) adviezen gegeven om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Cardiovasculaire screening

Cardiovasculaire screening heeft als doel personen met een verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen op te sporen om zo mogelijk een plotselinge hartdood te voorkomen.

De Cardiovasculaire screening bestaat o.a. uit het invullen van een gerichte vragenlijst (gericht op zowel het individu als op zijn/haar familie), een uitgebreid lichamelijk onderzoek en een Electrocardiogram (ECG). Dit kan worden uitgebreid met een maximale inspanningstest onder ECG-controle.

Leefstijladvisering en gezondheidsvoorlichting

Er is veel ervaring met het geven van effectieve leefstijladvisering en gezondheidsadvisering.

Na een uitgebreide analyse krijgt u gerichte en haalbare (leefstijl) adviezen gegeven om zo gezondheidsproblemen te voorkomen.

Verplichte sportkeuringen

Voor deelname aan diverse takken van sport is het ondergaan van een sportkeuring verplicht.

Het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag verricht deze keuringen volgens de door de betreffende bond opgestelde keuringseisen.

Voor de volgende sporten / bonden is een sportkeuring verplicht:

* de KNAF (autosport, ouder dan 40 jaar is een inspanningstest verplicht)

* de KNMV (motorsport)

* de KNWU (wielersport)

* Duiken

* Parachutespringen

* CIOS

* ALO

Periodiek Sportmedisch Onderzoek

Periodiek Sportmedisch Onderzoek heeft een preventief karakter en is bedoeld om te komen tot een veilige en verantwoorde sportbeoefening.

Periodiek sportmedisch onderzoek heeft een aantal doelen; monitoring van gezondheid, meting van cardiovasculaire conditie, preventie en advisering.

De onderzoeksmogelijkheden zijn aangepast aan sportintensiteit en leeftijd.

Een uitgebreid Periodiek Sportmedisch Onderzoek het aangewezen onderzoek voor personen die de belastbaarheid van het hart willen laten onderzoek en/of hun conditie willen laten bepalen.

Scheepvaart keuringen / Offshore keuringen

Het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag verzorgt Scheepvaartkeuringen ten behoeve van de zee- en binnenvaart.

De keuringen worden verricht door een arts die hiervoor specifiek door het ministerie van Infrastructuur en Milieu is aangewezen (gecertificeerd).

Het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag is een door NOGEPA (Netherlands Oil and Gas Exploration and Production Association) aangewezen keuringsinstituut en is bevoegd om uw Personal Safety Log af te stempelen.

Voedingsadvisering

Goede voeding is de basis voor een goede gezondheid en het leveren van lichamelijke prestaties.

Sportgeneeskundig Centrum Den Haag geeft u (sport) voedingsadviezen op maat.


Nederlands
  • Nederlands
  • Engels